Tankens känslor

Hypertyreos

Jag har tappat orken att skriva i bloggen på sistone, känner mig alltid så extremt trött och mår inte alltid så bra. Nu vet jag iallafall vad det beror på.

Jag träffade en doktor förra veckan och fick reda mer på min sjukdom, hypertyreos. Det finns två olika typer av denna sjukdom, min heter Graves sjukdom, och innebär att mitt immunsystem ökar hormonproduktionen från min sköldkörtel. Den är alltså för aktiv.

Detta bidrar till att jag är trött hela tiden, har hjärtklappningar, ser sämre, går ner i vikt för snabbt och även i mitt fall, har problem med avföringen. Så livet på sistone har varit lite ansträngande.

Nu tar jag däremot medicin, thacapzol, som ska stänga av min sköldkörtel helt, fast om en vecka ska jag börja med ännu en medicin, levaxin, för att starta sköldkörteln igen. Det måste finnas en balans.

Denna process kommer ta 2 år, och förhoppningsvis så reagerar min kropp bra på denna medicin, annars blir det en operation. Jag får inte heller bli gravid under dessa 2 år, vilket kom som en liten chock då vi ville ha ett till barn. Vi har redan 3 som vi är otroligt tacksamma för, men eftersom en till var planerad blev man såklart lite ledsen.

Jag ska försöka hitta ork att skriva om saker vi gjorde förra veckan och uppdatera så fort den orken hittas.

5 reaktioner på ”Hypertyreos

  1. Nu vet du åtminstone vad som är fel och kan förbereda dig mentalt 💜 Vad tråkigt att du fått order om att inte bli gravid nu, men som du skriver så har du tre barn redan och blir inte barnlös. Hoppas att medicinerna gör nytta <3

    0

  2. Vad jobbigt för dig! Skönt när en diagnos ändå konstaterats. Har en vän som nyss fått diagnosen hypotyreos och hon har gått upp massa i vikt. Måste vara jobbigt båda delarna. När du fått använda medicinen ett tag kommer det nog kännas bättre även om det är en lång process…

    0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.