Tankens känslor

Akuten

Ett flertal gånger så har jag fått problem med tarmen, mer eller mindre bott på toaletten i 24 timmar med massa smärtor och illamående. Jag har i samband fått migrän och hjärtklappningar, och har inte alls kunnat leva ett normalt liv under den perioden.

För några veckor sen så tog jag olika sorters prover på vårdcentralen, och då upptäcktes det att min sköldkörtel är för aktiv. Vilket jag inte förväntade mig. Så därför har jag ett flertal gånger fått magbesvär från helvetet, inte kunnat sova en hel natt pga toabesök, inte ätit eller druckit i över 24 timmar pga rädsla för att besvären ska bli ännu värre.  Senast i fredags hände det igen, men då blev det så pass att SOS 112 hänvisade mig till akuten.

Detta kändes väldigt jobbigt då detta var dagen jag skulle sluta amma, vilket innebär att natten skulle bli lite jobbig med min yngste son. Så min man fick ta hand om tre barn själv under natten medan jag var på sjukhuset.

Jag var där kl 22.00 med min lillasyster, tog olika prover, berättade min situation och att jag hade en tid nästa vecka hos endokrin pga sköldkörteln. Jag mådde så dåligt, sprang till toaletten flera gånger under stunden vi var där och fick tom blod i avföringen. Jag hade skakningar och hjärtklappningar och kunde absolut inte tänka klart. Vid 05.00 kom en doktor och rekommenderade ett receptfritt läkemedel, så efteråt fick vi gå hem. Jag tycker att besöket på akuten var onödigt.

Jag mår fortfarande inte så bra, men bättre än i fredags. Jag har även träffat min mammas vän, som har gått igenom liknande saker och förbättrade sin situation med hjälp av hälsotillskott. Så jag fick råd av honom, och har en positiv inställning mot min situation.

Det är tyvärr inte förrän något jobbigt eller dåligt händer i sitt liv som man börjar vara tacksam över små saker. Jag uppskattar varje frisk sekund, och är i mer förståelse över min kropps behov än tidigare. Jag kommer dela med mig smått av det jag går igenom och förhoppningsvis hjälpa nån annan på något sätt.

5 reaktioner på ”Akuten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.