Äventyr

Knatteskutt

Idag var det dags för Knatteskutt, barnens första pass. Barnen tyckte det var kul och släppte sin blyghet efter en kort stund, de lekte olika lekar och fick en boll och en tshirt med sig hem.

Jag och min man har tidigare jobbat som ledare på Knatteskutt för ca 4 år sedan, däremot blev jag gravid med vår andra son efter första terminen, så han jobbade med andra assistenter senare.

Tack vare att vi har en stor erfarenhet av Knatteskutt så fanns det små saker som jag tyckte man kunde ändra på. Tex så fanns det en lek där barnen skulle vara bilar, och när ledarna visade upp en bild, på tex en polis, så skulle man göra en viss sak. Detta tog lite längre tid pga alla inte alltid såg vilken bild som visades. När min man var ledare så visade han ingen bild, han skrek ut orden, tex polis eller tanka och så visste barnen vad de skulle göra.

En annan sak är att de redan idag fick bollar, vi gav inte ut bollar förrän alla pass som innehöll bollekar var klara. Vi tänkte att barnen kanske skulle tro att dem skulle få en boll varje gång, så för att göra det enklare för föräldrarna, att slippa gnäll eller tårar, så gav vi barnen bollar efter passen med bollekar.

Det kommer komma ett pass där barnen ska få spela fotboll, och jag vet att min 2åring kommer tro att han får ta med sig den hem. Det finns några små barn som kanske också kommer tro det, alltså vi kommer ju säga till vår 2åring att han redan har fått en, men det kan ändå bidra till gnäll och tårar. Något vi helt enkelt får hantera.

Detta var bara annorlunda från det vi gjorde så därför har jag en åsikt om det, första passet försökte vi lära känna barnen genom att de fick säga sitt namn och något de gillade att äta, också för att barnen skulle få slappna av. Idag ropade dem inte ens upp barnens namn, utan bara gick fram till föräldrarna för att de skulle leta fram sitt barns namn på listan, så att ledaren kunde sätta ett kryss.

Men som sagt, barnen hade det kul och det är allt som spelar roll. Så är de glada, är vi det med! Detta funkar för våra barn ändå.

Detta var innan de fick en tshirt

5 reaktioner på ”Knatteskutt

 1. Jag tror att det är viktigt att ledare för någon form av verksamhet är medvetna om olika reaktioner som man kan få från barn – som att det kan finnas de som blir väldigt upprörda över besvikelsen när saker inte blev som de trodde – så att de kan vara beredda på det. Men det är med barn som det är med den vuxna delen av befolkningen, men kan inte vara beredd på allt och det är svårt att anpassa situationer så att de passar exakt alla.
  Och det är väl underbart? Att vi alla får, från tidig ålder, erfara situationer som hjälper oss att växa och utvecklas. Vi behöver ha de där nyanserna och överflödet av olika sorters erfarenheter, även om vissa av dem gör jätteont.

  0

 2. Här kallas det hopp och studs 😃 Vi har erfarit 3 olika ledargrupper. Några som var väldigt påhittiga, några som var väldigt mysiga och hjälpsamma och de sista var lite ”lata” och körde bara hinderbana typ. Men det är tacksamt att de ställer upp och att barnen bara får vara där och röra sig och träffa kompisar betyder mycket…

  0

 3. Oh, så roligt det verkar vara för ungarna med Knatteskutt 😀 Så praktiskt också att du och din karl har varit ledare där tidigare, för jag tror att det då kan bli en trygghet för era barn. Någonting jag reagerar på är dock att barnen inte blev uppropade. Jag tror ju mer på att ropa upp deras namn än att be föräldrar titta på listor med en massa namn… Men, blev ungarna nöjda med äventyren så är ju det viktigast 🙂

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.